•  

  In Nederland staat een Nationaal Holocaust Namenmonument met de namen van 102.000 mensen die nooit een graf kregen

  Een plek waar nabestaanden hun vermoorde familie kunnen herdenken. Een monument met zoveel namen is tevens een blijvende waarschuwing voor de dramatische gevolgen die racisme en discriminatie kunnen hebben.

  Meer te weten komen >>
 •  

  Bezoek het monument

  Op deze pagina vindt u niet alleen praktische informatie over openingstijden en de bereikbaarheid van het Holocaust Namenmonument maar ook hoe u ter plekke of thuis een naam binnen het monument kunt opzoeken.

  Uw bezoek voorbereiden >>
 •  

  Zo ziet het Nationaal Holocaust Namenmonument eruit

  Daniel Libeskind ontwierp het Holocaust Namenmonument speciaal voor de locatie aan de Weesperstraat. Het monument omvat vier Hebreeuwse letters die samen het woord weergeven, dat ‘In herinnering aan’ betekent. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de 3D animatie van het ontwerp.

  Het ontwerp bekijken >>
 •  

  Wilt u ook bijdragen? Adopteer een naam of doneer als supporter

  Iedereen kan één of meer namen op het monument adopteren. Met een donatie van 50 euro adopteert u al een naam. Door ons zo te ontfermen over de slachtoffers van toen, kunnen we met zijn allen zorgen voor het Namenmonument. Heeft u al één of meerdere namen geadopteerd? Het kan nog steeds en uw bijdrage is onmisbaar!

  Ook bijdragen >>
 •  

  Koning onthult Nationaal Holocaust Namenmonument

  De onthulling van het Namenmonument heeft ZONDAG 19 SEPTEMBER plaatsgevonden en was via een live stream van de NOS te volgen. Heeft u de openingsceremonie gemist? Bekijk hem via deze link.

  Opening terugkijken >>
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!