•  

  Koning onthult Nationaal Holocaust Namenmonument

  De bouw van het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam nadert zijn voltooiing. De onthulling zal ZONDAGMIDDAG 19 SEPTEMBER plaatsvinden en is via een livestream van de NOS te volgen

  Lees het hele nieuwsbericht >>
 •  

  In Nederland staat een Nationaal Holocaust Namenmonument met de namen van 102.000 mensen die nooit een graf kregen

  Een plek waar nabestaanden hun vermoorde familie kunnen herdenken. Een monument met zoveel namen is tevens een blijvende waarschuwing voor de dramatische gevolgen die racisme en discriminatie kunnen hebben.

  Meer te weten komen >>
 •  

  Zo ziet het Nationaal Holocaust Namenmonument eruit

  Daniel Libeskind ontwierp het Holocaust Namenmonument speciaal voor de locatie aan de Weesperstraat. Het monument omvat vier Hebreeuwse letters die samen het woord weergeven, dat ‘In herinnering aan’ betekent. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de 3D animatie van het ontwerp.

  Het ontwerp bekijken >>
 •  

  Wilt u ook bijdragen? Adopteer een naam of doneer als supporter

  Iedereen kan één of meer namen op het monument adopteren. Met een donatie van 50 euro adopteert u al een naam. Door ons zo te ontfermen over de slachtoffers van toen, kunnen we met zijn allen zorgen dat het Namenmonument er komt. Heeft u al één of meerdere namen geadopteerd? Het kan nog steeds en uw bijdrage is onmisbaar!

  Ook bijdragen >>
 •  

  Laatste steen Namenmonument gelegd

  Ruim een halfjaar na de eerste, werd op 14 april 2021 alweer de laatste steen van het Nationaal Holocaust Namenmonument gemetseld. Bekijk foto's en een video.

  Lees het hele bericht >>
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!